Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (1)


Θα ανοίξουμε με αυτό τον φάκελο ”Aυτοδιοίκηση”.
Για ενημέρωση των δημοτών, για ανοικτό διάλογο και προβληματισμό.
Γιατί κάποιος πρέπει να τα πει, και καθόλου λίγες δεν είναι οι αφορμές.

Οι συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων είναι ανοικτές για το κοινό, διεξάγονται δηλαδή δημόσια. Και είναι ανοικτές για να μπορεί ο δημότης να είναι παρών σε κάθε διαδικασία συζήτησης θεμάτων που τον αφορούν, ακόμα και να ζητά τον λόγο για να ακουστεί από τους συμβούλους η άποψή του πριν παρθεί η απόφαση, να του δοθεί η ευκαιρία να τα υπερασπιστεί.

Τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς διαβάζοντας την παρακάτω διατύπωση των θεμάτων 2. και 3. στην πρόσκληση για την προσεχή 13η τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας.

………………..
Ανανέωση Άδειας λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων για τρία έτη με παράταση ωραρίου.

Λήψη απόφασης για χορήγηση ή μη, Άδειας λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων εσωτερικού  & εξωτερικού χώρου, για αόριστο χρονικό διάστημα.


Η απόλυτη αδιαφάνεια.
Ποια η επιχείρηση, ποιος ο τίτλος, ποιος ο επιχειρηματίας, σε ποια διεύθυνση , ποιο το  είδος – κατηγορία της επιχείρησης, ποια η δραστηριότητα.
Τίποτα απ’ όλα αυτά. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία απουσιάζουν.
Ώστε κανείς να μη ξέρει αν το θέμα,  για το οποίο καλείται το Συμβούλιο να αποφασίσει, τον αφορά.

Τι νόημα έχει η δημοσίευση της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ (υποχρεωτική κατά νόμο) αν δε λέει τίποτα? 
Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται ? Τι φοβούνται ? 
Με ποιο δικαίωμα αφήνουν έκθετη τη δημοτική αρχή, φέρνοντας με τόσο αδιαφανή τρόπο για συζήτηση και λήψη απόφασης θέματα που «καίνε», όπως αυτό της χρήσης μουσικής από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που κραυγαλέα και ασύστολα ταλαιπωρεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Γιατί βέβαια, το αν κάποιοι λειτουργοί, και μάλιστα αιρετοί, περιπίπτουν σε τέτοια ατοπήματα, επιδέχεται πολλές ερμηνείες.  
Έλλειψη χρόνου, έλλειψη ενδιαφέροντος, έλλειψη γνώσης για τις αρμοδιότητες ?
Στη χειρότερη, σκοπιμότητα, πρόθεση συγκάλυψης ?

Προτείνουμε τέτοιες πρακτικές να εγκαταλειφθούν.
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.
Ούτε πρόκειται ν’ ανεχτεί να τον λογαριάζουν σαν τέτοιο.
΄
Και για να γυρίσουμε πάλι στις “ανοικτές” συνεδριάσεις, 
έκανε κανείς ποτέ την προσπάθεια να παρακολουθήσει συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ?
Γιατί χρειάζεται προσπάθεια, και μάλιστα μεγάλη, αφού ο χώρος που έχει επιλεγεί για τις εργασίες της Επιτροπής μόλις και μετά βίας χωράει τα μέλη της. Τυχαίο ?
Να πως, η  “ανοικτή” διαδικασία μετατρέπεται στην πράξη σε διαδικασία “κεκλεισμένων των θυρών”.


Γι’ αυτά τα ζητήματα γνωρίζουμε πως υπάρχουν ευθύνες προσωπικές. 
Μιλάμε όμως για συλλογικά όργανα και αυτό που περιμένουμε είναι το σώμα των συμβούλων που μετέχουν να πάρει θέση, να παίξει το ρόλο του. 

2 σχόλια:

  1. τα μαγαζια υγειονομικου ενδιαφεροντος ειναι μια μαστιγα ετων, εισπρατουν και δεν πληρωνουν τιποτα, ανεισπρακτες οφειλες στον δημο μας το ενα τριτο 1/3 του προυπολογισμου, μουσικη ομπρελλες καταπατηση των παντων, οι αιρετοι με ελαχιστες εξαιρεσεις ειναι θεατες, χωρις γνωση τι ψηφιζουν, με αδιαφορια για τα παντα, πιθανον για προσωπικους λογους κτλ
    μηπως θα πρεπει εναν εναν απο τις θεσεις που πηρε και το τι ψηφησε να βγαινει στην σεντρα, ωστε να μαθαινει και ο δημοτης οτι ειναι συνενοχος με της επιλογες καποιον αιρετων που αυτος ψηφησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πρόσκληση είναι φάουλ, από άγνοια ή εξεπίτηδες, ας αφήσουν τις κουτοπονηριές.. και οι αδιάβαστοι να μελετήσουν την εγκύκλιο 49 του Υπουργείου Εσωτερικών, καμία δικαιολογία !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή