Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

  


Πιάσαμε Νοέμβρη μήνα και το ρέμα δίπλα στην οδό Ανθέων ακόμα περιμένει τα συνεργεία του Δήμου να σηκώσουν μανίκια. Να υποθέσουμε πως το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα ρέματα και με τους αγωγούς των ομβρίων;


Πόση φαντασία χρειάζεται για να καταλάβουμε, πως στην πρώτη μεγάλη καταιγίδα το ρέμα θα πλημμυρίσει αν δεν καθαριστεί η κοίτη του από τους όγκους μπάζων, θάμνων, κλαδιών και σκουπιδιών;





Μήπως οι κάτοικοι που ταλαιπωρούνται για χρόνια από πλημμυρικά φαινόμενα, πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι πρόκειται για μια “κανονικότητα”; Να υποταχτούν στη μοίρα τους;


Εδώ, καλοκαίρι ήταν ακόμα και η Αρτέμιδα πλημμύρισε με μια παροδική μπόρα. Απ’ άκρη σ’ άκρη η παραλιακή, ακόμα και το κέντρο, έγιναν αδιάβατα. Χείμαρροι τα νερά απ’ τους κάθετους δρόμους!


Πολεοδομικά προβλήματα σοβαρά, με συνέπειες τριτοκοσμικές, που θα παραμένουν άλυτα όσο αναβάλλεται η ρύθμισή τους με την πράξη εφαρμογής!  


Στο μεταξύ, ας γίνει τουλάχιστον η αυτονόητη παρέμβαση, να καθαριστούν              
ά μ ε σ α   όλες οι απορροές των ομβρίων.  

Περιμένουμε ο Δήμος να κινηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά σ’ αυτή τη στοιχειώδη υποχρέωσή του.  



8 σχόλια:

  1. Και βέβαια τα ρέματα πρέπει να καθαρίζονται όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος. Όμως πρέπει να ξέρετε η ευθύνη προσδιορίζεται με βάση το τεκμήριο της αρμοδιότητας. Και στην προκειμένη περίπτωση η αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία εγγράφονται και οι σχετικοί πόροι. Διαβάστε άρθρο 186 παρ. ΙΙ. ΣΤ 15 του ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε συμπαραστάτη και απολογητή τού Δημάρχου πρέπει να ξέρεις, ότι ο Δήμος πρέπει να επιμελείται της πόλης του! Υπάρχει περίπτωση ο κάθε περιφερειάρχης να κάνει βόλτα στα ρέματα των νομών για να δει μήπως μπαζωθήκανε! Στην καρδιά της Αρτέμιδας αυτές οι εικόνες! Όταν πλημμυρήσουν τα σπίτια μας και οι δρόμοι, έλα πάλι να μας πεις για το νόμο τάδε και την αρμοδιότητα τάδε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
      Εγώ δεν σας είπα απολογητή του Περιφερειάρχη, όταν επιμένετε να υπερασπίζεστε την Περιφέρεια αν και σας παρατέθηκαν τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευθύνη της υπηρεσίας της, που έχει έδρα στην Παλλήνη, όχι μακριά μας. Σας είπα την αλήθεια ως όφειλα, αλλά φαίνεται δεν σας αρέσει η αλήθεια. Ως ΣτΔΕ κάνω διαμεσολάβηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον έλεγχο διαπίστωσα ότι έχετε δίκιο ως προς την εκκρεμότητα της μη καθαριότητας των ρεμάτων, αλλά δεν έχετε δίκιο ως προς την επιμονή σας –ακόμα και μετά την ενημέρωση - να «απαλλάσσετε» τους κατά νόμο αρμόδιους και να εμμένετε κατά των αναρμοδίων, όταν μάλιστα διαπίστωσα ότι έχουν ενεργήσει πριν από τη διαμαρτυρία (αναφέρομαι στη δημοτική υπηρεσία). Επιπλέον όμως το blog αυτό έχει λάβει και επίσημο πρόσφατο έγγραφό μου (άγνωστο γιατί δεν το δημοσιοποιεί) που δείχνει: α) ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει κάνει όλες τις πιεστικές ενέργειες προς την Περιφέρεια, β) ότι δεν χρειάζεται προσωπική ανάμιξη του Περιφερειάρχη, αφού η εν λόγω αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας είναι δίπλα μας στην Λ. Μαραθώνος, η οποία έχει λάβει όλα τα έγγραφα - οχλήσεις μας και γ) ότι υπάρχει πλήθος ενεργειών του ΣτΔΕ ακόμα και εκδήλωση όπου ενημέρωσε για τα πλημμυρικά φαινόμενα και τους κινδύνους, αίτημά του για έλεγχο (από 11.4.2016), ο οποίος (έλεγχος) εγκρίθηκε από το Κράτος να γίνει, αλλά οι ελεγκτές της Περιφέρειας ακόμα να έλθουν !!!!, κλπ, κλπ. Πριν λοιπόν εκτοξεύετε κακόβουλους χαρακτηρισμούς και το χειρότερο να επιμένετε μετά την παράθεση των πραγματικών στοιχείων, καλό και πολιτισμένο είναι να παραδέχεστε την αλήθεια και να μην επιμένετε για τους δικούς σας ίσως λόγους σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν ισχύει.

      Διαγραφή
  3. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΨΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟ. ΕΛΕΟΣ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΛΠ. Ο ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλα μπλα μπλα και να η χαρτουρα και παει λεγοντας. Τοσο δυσκολο ειναι πια να παει ενα συνεργειο απο το δημο να σηκωσει τα κλαδια που βλεπω; Στο κεντρο της Αρτεμιδας ειναι πια, αναμεσα στα σπιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ρέματα ευρίσκονται μέσα στα όρια των Δήμων και αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι δημότες. Ακόμα και αν αρμόδια για τον καθαρισμό τους είναι η Περιφέρεια, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ. Πρέπει όχι μόνο να πιέσει τους αρμόδιους για καθαρισμό των ρεμάτων, αλλά ακόμη και κατεπείγουσες εργασίες να κάνει, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμυρών. Ο Δήμος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι από το αν έστειλε έγγραφο σχετικό με τον καθαρισμό των ρεμάτων προς την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας (όπως όντως μας αναφέρθηκε, χωρίς όμως να μας γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο). Υπάρχει νομική και κυρίως ηθική υποχρέωση για αποτροπή κινδύνου, που βαρύνει τον καθένα από μας και πολύ περισσότερο έναν Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι γινεται σε ολη την Ελλαδα μολις γινει καμια πλημυρα αρχιζουνε και τσακωνονται δημοι, περιφεριες νομαρχιες. Οχι δεν ημουνα εγω της αρμοδιοτητας ηταν αλλος , δεν ειναι δικη μου δουλεια και αλλα . Και δω τα ιδια. Καλα κανετε που βγαλατε φωτογραφιες, να δουμε ολοι σε τι πολη ζουμε . Αρχισε χειμωνας κα βροχες και μας μοστραρουνε νομους και χαρτια, αλλά το ρεμα ειναι ακομα μπαζωμενο και αλιμονο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΠΑΘΑΝΕ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ - ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΚΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016!

    ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ. ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.

    ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή