Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ . . .

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ στερείται η Αρτέμιδα το τοπικό της Αστυνομικό Τμήμα;

Μια απόφαση που σιγοψιθυρίζεται ήδη από το 2011, μπαίνει σ’ εφαρμογή 
εν έτει 2017. !!!

Τί και ποιούς υπηρετούσε και υπηρετεί η απόφαση αυτή;
Είναι απόφαση που υπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον;

Γιατί, για μια ακόμα φορά, η τοπική κοινωνία αγνοείται, αγνοείται η ανάγκη για την δραστική προστασία και την ασφάλειά της; 




Αγνοήθηκε το τοπικό συμβούλιο που, προς τιμή του γι’ αυτή την περίσταση, πήρε μια ομόφωνη απόφαση, 
προσπαθώντας να αποτρέψει αυτή την παράλογη απόφαση, να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας, σε συγχώνευση με εκείνο των Σπάτων.  

Αγνοήθηκε η στατιστικά σαφώς πιο διαδεδομένη παραβατικότητα, που εύκολα διαπιστώνει  κανείς, όχι στον τοπικό αλλά και στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο, στη σωρεία των δημοσιευμάτων από αστυνομικά δελτία που αφορούν στην περιοχή της Αρτέμιδας. 
Μια αναζήτηση με το λήμμα "ΑΡΤΕΜΙΔΑ" στο διαδίκτυο θα σας αποκαλύψει όλο το φάσμα :  Από τους τσαντάκηδες στις παραλίες, τις διαρρήξεις, τις ένοπλες ληστείες, κλοπές σκαφών και αυτοκινήτων, σπείρες παραχαρακτών, αποκάλυψη οπλοστασίων, μέχρι και τα μεμονωμένα περιστατικά φόνων. Aυτά τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στην Αρτέμιδα, κι όχι στα Σπάτα.

Αγνοήθηκε η βροχή των μηνύσεων και βεβαιωμένων παραβάσεων για εκείνα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εννοούν να συμπεριφέρονται στον τόπο αυτό σαν επικυρίαρχοι μες το καλοκαίρι.  
Καταπατήσεις κοινόχρηστων, ηχορύπανση, ωράρια λειτουργίας που κρατούν τον κόσμο ξάγρυπνο.

Αγνοήθηκαν οι κίνδυνοι που πολιορκούν τα νιάτα της περιοχής. 

Γιατί, πού αλλού θα ενδιαφερθούν οι επίδοξοι διακινητές να πλασάρουν τις ουσίες τους, αν όχι εκεί όπου οι παροξυσμοί των ντεσιμπέλ των ακτών εξιτάρουν τα δεκαπεντάχρονα;

Τι να υποθέσει κανείς για τη μετακίνηση αυτή του Αστυνομικού Τμήματος από μια πόλη που :

“ έχει σύμφωνα με την απογραφή του 2011 περίπου 24.000 κατοίκους. Η Αρτέμιδα, ως τουριστική παραθαλάσσια πόλη το καλοκαίρι συγκεντρώνει πάνω από 110.000 κατοίκους, ενώ δέχεται επιπλέον πολυάριθμους τουρίστες λόγω των αρχαιολογικών της χώρων. Μεταφέρεται το Αστυνομικό Τμήμα οκτώ χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη των Σπάτων, με υποδιπλάσιο πληθυσμό, σταθερό και ομοιογενή όλο το χρόνο, που ανέρχεται περίπου στις 10.000 κατοίκους, σύμφωνα με την ίδια απογραφή.
Επιπλέον, ο οικιστικός ιστός της Αρτέμιδος καταλαμβάνει τεράστια έκταση, τα κέντρα των δυο πόλεων δεν συνδέονται με αστική συγκοινωνία και είναι δύσκολη η προσέγγιση του Αστυνομικού Τμήματος των Σπάτων από τους πολίτες της Αρτέμιδος, ιδίως των ηλικιωμένων, αν δεν διαθέτουν ιδιόκτητο όχημα μεταφοράς.
Στα σχολεία της Αρτέμιδος υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια αρκετά κρούσματα βανδαλισμών, ενώ επανειλημμένα έχουν γίνει συλλήψεις για παραβατικότητα σε θέματα ναρκωτικών ουσιών από τα όργανα επιβολής της τάξης.
Το Σεπτέμβριο (σ.σ. του 2016) είχαμε ζητήσει από τα Αστυνομικά Τμήματα των Σπάτων και της Αρτέμιδος τα στοιχεία για την παραβατικότητα στις δυο πόλεις, προκειμένου να συγκρίνουμε τις ανάγκες της κάθε μιας και τα μόνα στοιχεία που μας παρατέθηκαν ήταν από το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος δεν μας απάντησε ποτέ, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα των Σπάτων.

(Από την 6/2017 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος στις 02/03/2017 να εγκρίνει την πρόταση της συμβούλου Ε. Εμφιετζή για αποστολή σχετικού διαβήματος στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Τόσκα και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον κύριο Αναγνωστάκη.) 

Ρωτάμε : Με ποιά λογική; 

M' ένα μεγάλο ερωτηματικό !!!




1 σχόλιο:

  1. Στις 3 Ιουνίου 2015
    «Απάντηση Αν. Υπουργού Ι. Πανούση σε Ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου για τη συγχώνευση του Α.Τ. Αρτέμιδος»

    Στην Ερώτηση της βουλευτού Αττικής Εύης Χριστοφιλοπούλου με θέμα: «Μεταφορά Αστυνομικού Τμήματος Αρτέμιδος» απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ι. Πανούσης.

    Με την από 22/05/2015 απάντησή του, η οποία μας διαβιβάστηκε σήμερα, διαβεβαίωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου ότι δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς ή συγχώνευσης του Α.Τ. Αρτέμιδος και πως σε περίπτωση αλλαγών στα αστυνομικά τμήματα, θα προηγηθεί διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και του βουλευτές.

    Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα καθώς θεωρεί ότι το Α.Τ. Αρτέμιδος αποτελεί κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών της περιοχής και πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.
    http://www.rpn.gr/

    Τί άλλαξε από τότε και γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή