Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018


ΒΓΑΖΩ ΤΟN ΣΚΥΛΟ ΒΟΛΤΑ 


Αφορμή στάθηκε το αγανακτισμένο σχόλιο του φίλου Σ.Μ., όμως πόσοι από μας δεν έχουν νοιώσει έτσι, βλέποντας τον όποιον άνθρωπο (όχι το ζώο) να ρυπαίνει ασύστολα; 

Είδα Στη Νέα Σμύρνη Σήμερα Το Μεσημέρι Μια Γάτα Να Τριγυρνά Ανάμεσα Στην Ελάχιστη Πρασιά Της ΠολυΚατοικιας.... Μου Κίνησε Το Ενδιαφέρον Και Στάθηκα Να Την Παρατηρήσω.... Το Ζωντανό Έψαχνε Κατάλληλο Μέρος Για Να Κάνει Την Ανάγκη Του.... Αφού Βρήκε Την Ιδανική Τοποθεσία.... Έσκαψε Με Τα Μπροστινά Της Πόδια Μια Λακκούβα.... Ολοκλήρωσε Την Ιερή Αυτή Διαδικασία.... Και Στη Συνέχεια.... Κάλυψε Τη Λακκούβα Με Τα Πίσω Αλλά Και Μπροστινά Της Πόδια..... Συμπέρασμα???? Η Φύση Έχει Δώσει Σε Όλες Της Τις Δημιουργίες Δικαιώματα Και Υποχρεώσεις!!!! Μια Τυχαία Γάτα Αναλαμβάνει Την Ευθύνη Των Περιττωμάτων Της!!!! Τη Στιγμή Που Ο Μέσος Κοινός Έλληνας Πάει Βόλτα Το Σκύλο Του Για Να Χέσει Ελεύθερα Τα Πάρκα Τους Δρόμους Και Τα Πεζοδρόμια!!!! Αν Θέλετε Να Γίνουμε Άνθρωποι Να Αναλάβετε Την Ευθύνη Της Ύπαρξης Σας Κύριοι!!!!! Πρώτα Απ' Όλα Της Δικής Σας Ζωής Και Κατά Προέκταση Όσων Εξαρτώνται Από Εσάς!!!! Δε Φταίνε Τα Ζωάκια.... Φταίνε Τα ΖΩΑ!!!!


ΝΑ 'ΤΑΝ ΈΤΣΙ !


Θα πεις, αμέτρητα τα αδέσποτα στην περιοχή μας, το δικό μου σε πείραξε; 

Ναι, γιατί συμβάλλεις στο πρόβλημα, 

βρωμίζοντας την πόλη, διασπείροντας μικρόβια και παράσιτα, και προτείνοντας  στους γύρω και στα παιδιά σου να υιοθετούν την ανεύθυνη συμπεριφορά σου σαν κοινωνικά αποδεκτή


Και βέβαια δε θα πεις το ίδιο, όταν το πρόβλημα το βρεις έξω απ' την πόρτα σου. 


Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να μαζέψετε τα κόπρανα του σκύλου σας από δημόσιους και μη χώρους:


1. Έτσι ορίζει ο νόμος. Ακριβώς όπως με τα σκουπίδια, είναι παράνομο να μην μαζεύετε τα περιττώματα του σκύλου σας και παραβίαση του νόμου αυτού υπόκειται σε πρόστιμο. 

2. Είναι θέμα κοινής ευγένειας. Το να καθαρίζει ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός τα περιττώματα του σκύλου δείχνει σεβασμό προς τους γείτονές του και τους περαστικούς. Μόνο ανεύθυνοι ιδιοκτήτες σκυλιών αφήνουν τα περιττώματα των σκύλων τους σε κοινή θέα, με αποτέλεσμα είτε να πατηθούν είτε να καθαριστούν από άλλους. 

3. Τα περιττώματα των σκύλων είναι ανθυγιεινά. Εγκαταλελειμμένα περιττώματα σκύλων μπορεί να φιλοξενούν ασθένειες ή / και παράσιτα που μπορεί να μολύνουν άλλα σκυλιά που έρχονται σε επαφή με αυτά ή να μεταδοθεί σε ανθρώπους που κατά λάθος μπορεί να τα πατήσουν και να τα μεταφέρουν στο σπίτι. Φυσικά σε ιδιαίτερο κίνδυνο βρίσκονται τα παιδιά τα οποία παίζουν στο έδαφος. Η άμεση απόρριψη των περιττωμάτων των σκύλων βοηθάει όλα τα σκυλιά να μένουν υγιή και μειώνονται οι πιθανότητες μετάδοσης παράσιτων και ασθενειών που σχετίζονται με τα περιττώματα. Αν ο σκύλος σας έχει παρατεταμένη διάρροια (περισσότερες από δύο ημέρες), θα πρέπει να επισκεφτείτε κτηνίατρο.
Είναι απαραίτητο, ακόμη, ένα δείγμα κοπράνων κάθε σκύλου να εξετάζεται σε ετήσια βάση από κτηνίατρο. 

4. Τα περιττώματα του σκύλου βιοδιασπώνται αργά. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι εντάξει να αφήσουν έτσι απλά τα περιττώματα, διότι θα αποικοδομηθούν φυσικά. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι πολύ αργή και ιδίως σε περιοχές όπου ο πληθυσμός των σκύλων είναι μεγάλος, τα εγκαταλελειμμένα περιττώματα των σκύλων μπορεί να συσσωρευούν πιο γρήγορα από ό, τι διασπώνται. Ακομή πιο άσχημη είναι η κατάσταση τον χειμώνα, όταν τα περιττώματα παγώνουν και είναι σχεδόν αδύνατον να καθαριστούν. Με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκεί από αρκετές εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες. 

5. Δεν αποτελούν λίπασμα, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν, αντίθετα είναι τοξικά για τη γονιμότητα του εδάφους, ενώ, παράλληλα, τα παρατημένα περιττώματα ενθαρρύνουν και άλλα σκυλιά να σηματοδοτούν τη συγκεκριμένη θέση (με την ούρηση πάνω στην μυρωδιά του προηγούμενου σκύλου). 

6. Τα περιττώματα του σκύλου μολύνουν το νερό. Τα περιττώματα του σκύλου, όπως όλα τα περιττώματα, περιέχουν υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών, όπως άζωτο και φώσφορο, τα οποία στην πραγματικότητα ρυπαίνουν το νερό.
Το να καθαρίζει κανείς τα περιττώματα του σκύλου του δείχνει υπευθυνότητα προς το περιβάλλον. 

7. Τα περιττώματα του σκύλου είναι αντιαισθητικά. Όπως και να το κάνουμε, όσο φιλόζωος και να είναι ο άλλος, δεν μπορεί να ανεχτεί την εικόνα. Όλοι αξίζουν να ζουν σε μια καθαρή πόλη για την οποία να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.

8. Τα περιττώματα των τετράποδων φίλων μας βρίσκονται στην κορυφή των καταγγελιών.
Οι καταγγελίες κατά των σκύλων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν καθαρίζουν τα περιττώματα τους, είναι πολύ περισσότερες ακόμη και από τις καταγγελίες για επίθεση σκύλου, ενοχλητικό γαύγισμα ή ανεξέλεγκτους σκύλους. 

9. Τα περιττώματα δίνουν στους ιδιοκτήτες σκυλιών κακή φήμη.  Ακόμη τα περιττώματα είναι ο νούμερο ένα λόγος για το αρνητικό αίσθημα απέναντι στα σκυλιά.
Κάθε φορά που δεν μαζεύει κάποιος ιδιοκτήτης σκύλου τα περιττώματά του σκύλου του δίνει ένα ακόμα λόγο στους άλλους να αντιπαθούν τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες σκυλιών. 

10. Οι ενέργειές σας μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τους άλλους. Όταν μαζεύετε τα περιττώματα του σκύλου σας, γίνεστε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος! Ενώ οι ενέργειές σας θα σας βοηθήσουν να μεταφέρθει το μήνυμα ότι αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνεται.
Πολλοί άνθρωποι παίρνουν μαζί τους ακόμη και επιπλέον σακούλες για να προσφέρουν στους άλλους ως ένα λεπτό και καλής γειτονίας υπαινιγμό ότι ο καθαρισμός των περιττωμάτων είναι αυτό που κάνουν οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων.

Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να βοηθάμε στη διατήρηση κάθε γειτονιάς και των πάρκων καθαρών από περιττώματα. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε σακούλες μαζί σας σε κάθε βόλτα. Ακόμη, έχετε μαζί σας παραπάνω σακούλες για να προσφέρετε σε ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι δεν έχουν μαζί τους ή δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για τη σημασία που έχει η περισυλλογή των περιττωμάτων.

Όλοι μαζι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!

ΠΗΓΗ:
https://www.facebook.com/giannis.kartalis.94/posts/359931080832899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου