Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΟΨΟΜΕΘΑ!



Ανοικτή επιστολή δημοτών.

Ο λόγος,  για στοιχειώδη ευπρέπεια και υγιεινή. 



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,

Aποστέλλουμε την παρούσα επιστολή βλέποντας την τουριστική σεζόν να πλησιάζει και τον Άγιο Νικόλαο να ΜΗΝ είναι έτοιμος σε βασικούς τομείς.

Κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να συγκεντρώνονται φύκια στην παράλια του Αγίου Νικολάου τα οποία δεν καθαρίζονται εγκαίρως από τον Δήμο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας βαλτότοπος που εμποδίζει τους παραθεριστές και επίσης είναι κίνδυνος μόλυνσης. Επίσης, τα στάσιμα νερά που εγκλωβίζουν τα φύκια αποτελούν συχνά εστίες μόλυνσης (κουνούπια) και χώρους όπου υπάρχει απίστευτη δυσοσμία.

Μεταφέροντας αίτημα συγκατοίκων σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τον καθαρισμό της παραλίας εγκαίρως σύμφωνα με τα παραπάνω.





Γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι υπεύθυνοι για το σύνολο των προβλημάτων, όμως θα γίνουν συνυπεύθυνοι αν δεν αναλάβει, ο καθένας ξεχωριστά και στον βαθμό ευθύνης που του αναλογεί, την καθημερινή προσπάθεια και την επίδειξη ικανοτήτων για την ΛΥΣΗ των προβλημάτων που πολλά από αυτά, θα αναφέρουμε στην συνέχεια.


Όπως καλά γνωρίζετε ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ένα από τα καλυτέρα μέρη για θαλάσσια αθλήματα στην Ελλάδα και οι επισκέπτες που θα μας τιμήσουν ερχόμενοι στην Αρτέμιδα ΔΕΝ ενδιαφέρονται να μάθουν ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκαν και ποιος ακριβώς ευθύνεται, θέλουν να έχουν τις υπηρεσίες που τους υποσχεθήκαμε σε ένα μέρος καθαρό και ασφαλές. Αυτά τα πολύ χρήσιμα έργα , προφανώς και πρέπει να ξεκινήσουν ΠΡΙΝ την αρχή της τουριστικής σεζόν και όχι κατά την διάρκεια.

Να αναφέρουμε πως κάθε χρόνο ο Δήμος ξοδεύει το ποσό των 50,000 ευρώ για καθαρισμό ακτών, αλλά δεν είναι σωστό ο καθαρισμός να γίνεται μεταξύ μήνα Ιούνιου και Σεπτέμβριου όταν οι παραλίες πρέπει να είναι καθαρές και γεμάτες από επισκέπτες που θα ενισχύσουν οικονομικά την περιοχή μας. Με χαρά μάθαμε για την αγορά μηχανήματων που θα διατεθούν προς επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων ( καθαρισμό παραλίας από φύκια) και θα αποφέρουν οικονομίες στον Δήμο ώστε το παραπάνω οικονομικό ποσό να διατεθεί για την επίλυση άλλων προβλημάτων της περιοχής μας όπως θα αναφέρουμε παρακάτω.

Επίσης σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Άρθρο 94 παρ. 26 και την Πυροσβεστική Διάταξη Αρ. 4/2012-Άρθρο 1, προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών να προβαίνουν σε τακτικό καθαρισμό, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Προβλέπεται επίσης η επιβολή προστίμου σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433ΠΚ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

1. Περιοχές – βιτρίνα, όπως ο Άγιος Νικόλαος , τα πλαϊνά του παραλιακού δικτύου , πρέπει να καθαριστούν από σκουπίδια και κλαδιά, ξεκινώντας ΑΜΕΣΑ. Οι κάδοι πρέπει να πλυθούν όλοι και όσοι δεν έχουν καπάκια να τοποθετηθούν.

2. Στις παραλίες πρέπει να τοποθετηθούν καλαθάκια σκουπιδιών και κάδοι . Επίσης να καθαριστούν τα φύκια όπως και αναφέραμε παραπάνω.
Πρέπει να εξετασθεί η λύση της τοποθέτησης ράμπας πρόσβασης ατόμων με ειδικές ικανότητες.

3. Πρέπει να αντικατασταθεί η παραμελημένη παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου που δημιούργει κακές εντυπώσεις και είναι επικίνδυνη, αφού παιδάκια την χρησιμοποιούν.

Απευθυνόμαστε προσωπικά στον Δήμαρχο αλλά και σε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ για την πλήρη αποκατάσταση όλων όσων ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν.

Στο τέλος της ημέρας οι ευθύνες όλων μας θα ΕΙΝΑΙ προσωποποιημένες. Οι καλές προθέσεις οφείλουν να μετουσιωθούν σε καλά αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.



ΠΗΓΗ: irafina

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.. ΕΔΩ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΠΗΡΑΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ...ΛΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑΚΟΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή