Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΓΑΛΙΛΑΙΑ, μια πρότυπη μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών, από τη Μητρόπολη Μεσογαίας










Αποτέλεσμα εικόνας για γαλιλαια ανακουφιστικη φροντιδα

    

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "Γαλιλαία" είναι   η   μ ο ν α δ ι κ ή   σ τ η ν    Ε λ λ ά δ α   και ασχολείται με τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη διάρκεια της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στηρίζεται επίσης και η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του πένθους. 
Παρέχει τις υπηρεσίες  δ ω ρ ε ά ν  σ τ ο  σ π ί τ ι,  σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής. 
Στελεχώνεται από εξειδικευμένη μονάδα λειτουργών Yγείας, που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτήν.






Αποτέλεσμα εικόνας για Νικολαος μεσογαίας γαλιλαιαΗ Γαλιλαία ξεκίνησε το 2010, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Στηρίζεται οικονομικά από την οικεία Μητρόπολη, καθώς και από δωρεές ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και πολλών ιδιωτών. Για το διάστημα 2013-2015 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.  Η προσφορά της Γαλιλαίας στην προώθηση και ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας έχει αναγνωριστεί διεθνώς από τον IAHPC (International Association for Hospice and Palliative Care) με την απονομή και σχετικού βραβείου.







             Το όραμα ενός ξενώνα στα διεθνή πρότυπα, ξεκίνησε να  υλοποιείται



 Το όραμα της "Γαλιλαίας" είναι η δημιουργία Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στα πρότυπα των "Hospices" που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Ήδη οργανώνεται η παροχή ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης φροντίδας στον ειδικά σχεδιασμένο και υπό κατασκευήν Ξενώνα, όπου οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα φροντίζονται και θα υποστηρίζονται σε ένα χώρο που θα προσφέρει την ασφάλεια του νοσοκομείου, την άνεση του ξενοδοχείου και τη θαλπωρή του σπιτιού. Ο Ξενώνας αναμένεται να λειτουργήσει   ε ν τ ό ς   τ ο υ   2 0 1 7. 




http://www.kosmonea.gr/wp-content/uploads/2016/05/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B14-1.jpg




                                           Η λειτουργία της Γαλιλαίας


  
Κατ' οίκον φροντίδα:


Ειδικά εκπαιδευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικοθεραπευτές, σε συνεργασία με εθελοντές, επισκέπτονται βάσει προγράμματος τα σπίτια των ασθενών, όπου παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως φροντίδα τραυμάτων, αιμοληψίες, χορήγηση φαρμάκων, φυσιοθεραπεία και εκπαίδευση στη σωματική υγιεινή. Παράλληλα, προσφέρεται ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική υποστήριξη στον ασθενή και την οικογένειά του.



Αποτέλεσμα εικόνας για γαλιλαια ανακουφιστικη




Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης:


Εδώ συνδυάζεται η ανακουφιστική φροντίδα και υποστήριξη με δημιουργική απασχόληση των ασθενών. Στο χώρο αυτό μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες, γνωρίζοντας άλλους ασθενείς και εθελοντές της Γαλιλαίας, οι οποίοι διοργανώνουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, εκδρομές κλπ. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται αποκλειστικά στο Κέντρο ή ταυτόχρονα με κατ' οίκον επισκέψεις.
Επίσης υπάρχουν δύο πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια για ιατρική και νοσηλευτική διάγνωση και παρέμβαση. Στους χώρους αυτούς γίνεται αντιμετώπιση συμπτωμάτων, χορήγηση τραυμάτων καθώς και συμβουλευτική. 
Ακόμη, στα γραφεία της Γαλιλαίας υπάρχει δυνατότητα για ιδιωτική συνεδρία με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο ή ιερέα για τη κοινωνική και πνευματική συμπαράσταση των ασθενών και των οικογενειών τους. Στο φυσικοθεραπευτήριο της Γαλιλαίας μπορούν επίσης να γίνουν ειδικές υδροθεραπείες και μαλάξεις, που βοηθούν στην αποκατάσταση και στην χαλάρωση του ασθενούς.




Αίθουσα Εκδηλώσεων:


Σε καλαίσθητη αίθουσα διοργανώνονται σεμινάρια, μαθήματα και συναντήσεις γνωριμίας με Φορείς, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου της Γαλιλαίας και της κοινωνικής δικτύωσης. 










Εθελοντισμός: 


Οι εθελοντές είναι σημαντικοί και πολύτιμοι συνεργάτες της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, Γαλιλαία. Συμβάλλουν ιδιαίτερα ως άμεσοι και στενοί συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. 
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής. Εφόσον κάποιος γίνει δεκτός μετά από προσωπική συνέντευξη, πρέπει να παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα 40 ωρών, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


Περισσότερες πληροφορίες, στον ιστότοπο της Γαλιλαίας: 

http://www.galilee.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλιλαια ανακουφιστικη


 


1 σχόλιο: