Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Θ Ε Α Τ Ρ Ι Κ Η   Α Γ Ω Γ Η   

από  το   Artemis Culture   

μέσω   Διαδικτύου


Από τον φίλο και συνδιαχειριστή του blog Σωτήρη Μëχαλάκι η ενημέρωση :





Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι,

 

Στις 10 Μαρτίου 2020, σας είχα προωθήσει ένα e-mail του αγαπημένου μου φίλου Νίκου Διονύσιου. Ο Νίκος είναι χορευτής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και ένας από τους σύγχρονους ογκόλιθους σε ότι αφορά την αρχαία Ελληνική Τραγωδία αλλά και το σύγχρονο Θέατρο. Το συγκεκριμένο e-mail είχε τίτλο: «Ανατολική Αττική 2020». Ήταν ουσιαστικά το «κάλεσμα» που είχε ως σκοπό την δημιουργία Θεατρικών ομάδων κάτω από την καθοδήγηση του κύριου Διονύσιου. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η εφαρμογή του περιορισμού κατ’ οίκον λόγω της πανδημίας και τις επιπτώσεις του τις βιώνουμε όλοι μαζί ακόμα και κατά τον δεύτερο αυτόν περιορισμό.

 

Οι Θεατρικές ομάδες μοιάζουν με μακρινό όνειρο και πολλοί δημιουργοί του χώρου προσπαθούν να συνεχίσουν την εργασία τους με τα όποια διαδικτυακά μέσα έχουν διαθέσιμα. Όνειρο μας είναι η δημιουργία Θεατρικών ομάδων με πυρήνα την Αρτέμιδα. Ένα όνειρο που κάποια στιγμή θα εκπληρωθεί αλλά επί του παρόντος είναι αδύνατη η εφαρμογή του.

 

Με διάθεση να κάνουμε κάτι ώστε να νιώσουμε πιο δημιουργικοί σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες αλλά και να ενισχύσουμε τους μεταξύ μας δεσμούς μέσω της γνώσης για το αγαπημένο μας αντικείμενο: το Θέατρο και γιατί όχι να δημιουργήσουμε και κάποιες διαδικτυακές Θεατρικές ομάδες, ο κύριος Διονύσιος θα μας «κεράσει» σε 9 συνολικά διαδικτυακά σεμινάρια, μια πρώτη γεύση από το θέμα που κατέχει πολύ καλά: την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία.

 

Αυτήν την Τετάρτη 24/02/2021 και στις 19:30, θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, το πέμπτο σεμινάριο διάρκειας 30 λεπτών, με τίτλο: «Ευριπίδης».

 

Το πρόγραμμα όλων των σεμιναρίων είναι το ακόλουθο:

 

6 - Η Αρχιτεκτονική των Θεάτρων - 24/03/2021

7 - Σκηνογραφία και Ενδυματολογία - 28/04/2021

8 - Η Μάσκα - 26/05/2021

9 - Η Μουσική - 22/06/2021

 

Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε κάποιο από τα παραπάνω σεμινάρια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.artemisculture.gr/el/erga/programma/webinars-gr#wnar_iagt_01 και να κάνετε εγγραφή με τα στοιχεία σας, στην δεξιά πλευρά της σελίδας, για το κάθε ένα σεμινάριο ξεχωριστά.

 

Στη συνέχεια θα σας σταλεί από το ArtemisCulture ένα e-mail με το link για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα ZΟΟM, την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Για να λάβετε αυτό το e-mail έγκαιρα σας παρακαλούμε να μην αφήσετε την εγγραφή σας για την τελευταία στιγμή. Τέλος υπάρχει πιθανότητα να πάει στην λίστα με τα «ανεπιθύμητα» e-mail, οπότε σας συνιστώ να τα ελέγξετε και αυτά. Τελευταία είχαμε πρόβλημα με το link του ZOOM, λειτουργούσαν όμως λειτουργούσαν το «webinar ID» και ο αντίστοιχος κωδικός πρόσβασης που σας αποστέλλονται στο ίδιο e-mail. Σε περίπτωση αποτυχίας σύνδεσης με το link θα σας παρακαλούσαμε να ανοίξετε την εφαρμογή ZOOM και να αντιγράψετε από το e-mail το «webinar ID» και τον κωδικό πρόσβασης.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

 

Σωτήρης Μëχαλάκις

 


https://www.artemisculture.gr/el/

https://www.facebook.com/artemisculture/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου